greetings

nu är det ungefär en vecka sedan jag skrev ett inlägg så jag tänkte det var dags att uppdetera litegrann. vi bor fortfarande kvar på vårt lilla hotell med den ljusgula fasaden och de smala korridorerna i Bethnal Green. vi har varit ute och klubbat både onsdag och lördag förra veckan. i onsdags åkte vi till soho/chinatown och gick till ett ställe vid namn club 49. träffade ett par snubbar som villigt bad oss på dricka. drog vidare till en gaybar, tillbaka till club 49 och var hemma vid typ 05. lördagen spenderade vi i shoreditch, var meningen att vi skulle till ett ställe som heter cargo, men kön var alldeles för lång och vi orkade inte vänta. vi gick till nästa bar där vi blev utslängda för att vi var två inne på en toa samtidigt. på tredje baren som vi hamnade på hölls det tydligen ett privat födelsedagsparty där det spelades gammal 80tals disco musik och där 99% var homosexuella.

jag har fått arbete på aldo shoes på oxford street. spännande. lovisa har haft blandade intervjuer och flera imorgon. 

förhoppningsvis skriver vi också på lägenhetsavtal imorgon för en stor etta som ligger lite längre bort i bethnal green.
talk to you later!

camden town

idag har vi flyttat från trevliga Clapham till vårt nya ställe som ligger i Bethnal Green. vi slängde in väskorna innan vi satte oss på tunnelbanan mot camden town. meningen var att vi skulle gå runt och söka arbete men istället fick jag en gratis hårklippning. var en kille som stannade mig och frågade om jag ville bli klippt, gratis, och det är ju svårt att tacka nej till. var några frisörer som gick någon utbildning och behövde folk att klippa.
sedan gick vi till ett mysigt café innan vi bestämde oss för att åka hem

Aquum

vi var ute i lördags, men eftersom vi kom hem klockan 6 på morgonen och var ganska bakis igår så skriver jag om det nu istället. vi började med att crasha ett party som hölls på en bar som låg typ jämte vårt hotell. vi visste inte att det var ett engagement party som pågick där, utan drack glatt varsin shot, varsin öl och snackade med några britter. sedan gick vi vidare till kvällens uteställe vid namn Aquum. skulle tydligen vara ett hippt ställe i north clapham. jättemycket människor! vi träffade ett gäng trevliga brittiska killar som vi hängde med resten av kvällen. de bjöd på drinkar, vilket var bra eftersom vi inte hade råd att köpa några själva, och sedan stack vi på efterfest. jag somnade. lovisa dansade. trevlig kväll!
se bilder!

sattttttturday (läs med brittisk accent)

idag är det lördag och det betyder att det inte är speciellt givande att vara ute i stan och leta arbete då store eller floor managerna inte arbetar. vi sitter istället på hotellet och söker på internet efter både employments och flats. vi är något uppgivna då vi har insett att vi inte kan bo kvar på hotellet efter måndag då det är fullbokat!!!! därför har vi bokat ett litet sunkhotell, som visserligen ligger centralt men som har fått hemska recensioner.
det gick bra för lovisa på wagamama igår. det var tydligen kul, men slitsamt. att döma av hennes ansiktsuttryck just nu har hon en mindre bra dag.
i förrgår när vi tog en drink på nåt ställe

oxford street

idag har vi lyckats ordna med bankkonto! skönt! det började kännas lite hopplöst att komma in i systemet då du inte kan få jobb utan bankkonto och inte kan få lägenhet utan jobb. Även om det inte finns några pengar på det brittiska kontot så har vi i alla fall ett!
Vi har sedan strosat, eller snarare svettats, på oxford street där vi gick från affär till affär och lämnade in CVn. lyckades få en intervju i en skoaffär. dock känns det ganska tufft att få jobb mitt i smeten eftersom alla affärer antagligen tar emot 10 CVn varje dag.
nu sitter jag på vårt hotell jämte två indiska hotellarbetare som smular kakor. lovisa är och provjobbar på wagamama ikväll, et finare japanskt "snabbmatsställe". vi får hoppas att det går bra, hon vill verkligen ha det jobbet.

northbound eastbound

nu har vi varit i london i några dagar och vi har hunnit med att göra bort oss, vara med på film och skaffa oss engelska telefonnummer. vi börjar också få lite koll på alla olika tunnelbanor som går hit och dit (och råttorna som bor i tunnelbanan). vi har varit på lägenhetsjakt (gått på två visningar) och provjobbat för starbucks. de verkar ta in alla olika nationaliteter där eftersom jag arbetade med en polack, en afrikan och en italienare (om man ska gå på den engelska dialekten). chefen är indisk och går hela tiden runt och säger excellent och very good.
somnade en sväng när jag kom hem men vaknade nästan direkt till det trevliga ljudet av ett brandalarm. hotellet tydligen har övning på torsdagar.
lovisa kom precis från starbucksjobbsprovningen och öser ut sin frustration. vi kanske ska ta några pints of beer?!

hello big ben

nu är vi här. åkte från värnamo 5.30 imorse, och landade på stansted airport 11.00. sol och 10 grader. vi lyckades dra våra smidiga och lätta väskor fram till vårt indisk-ägda hotell med världens smalaste korridorer. mycket möjligt att det bor lite blandade kryp i hörnen och och i sängen och hela hotellet verkar vara under renovering då det ständigt vibrerar i golvet. vad har vi gett oss in på!?

värnamo

är hos min london-kompanjon lovisa. vi ska titta på lägenheter och panera inför resan. nervöst och lite stressigt.

 

 


ben howard


det är kallt idag

jag har ju inte så mycket att skriva eftersom jag inte är i london än, och den här bloggen är ju skapad för att berätta om hur jag har det i london. men eftersom jag älskar musik, och är så generös, tänker jag slänga in ett lite inlägg då och då med fantastiska låtar.

hej jag heter karin

karin heter jag. det är tänkt att jag ska flytta till london den 16e januari tillsammans med min vän lovisa. vi ska arbeta, uppleva, vara och kanske dricka lite öl på brittiska pubar. det kommer bli ett äventyr, än sålänge har vi bara en enkelbiljett dit. om ni vill följa med på vårt äventyr, följ min blogg.


RSS 2.0